Leidingdetectie

Van de ondergrondse ligging van heel veel rioleringen zijn geen gegevens bekend of zijn de gegevens verloren gegaan.
Om welke reden dan ook kan het voorkomen dat de exacte ligging van de riolering zichtbaar gemaakt moet worden. Rioolservice West-Friesland kan ook deze klus op 2 manieren voor u uitvoeren met ons 'Navitrack' detectiesysteem.
De eerste manier is door op de spuitkop een sonde te monteren en deze met de hogedrukslang door de leiding te trekken, op vooraf bepaalde afstanden of bij bochten wordt er gestopt en met de 'Navitrack Scout' wordt het signaal dat de sonde uitzend opgepikt en gelokaliseerd, bovengronds wordt een markering gemaakt waarbij ook de diepteligging van de gevolgde leiding aangegeven kan worden.

In het volgende Youtube filmpje kan je zien hoe dat in de praktijk werkt.
https://www.youtube.com/watch?v=bnl-gA4HRCY

Dan wordt de sonde weer verder de leiding ingestuurd om een afstand verder weer bovengronds gemarkeerd te worden.
Als de leiding geheel doorlopen is wordt deze ingemeten en, indien de klant dit wil, door ons digitaal getekend en met de maatvoering erbij op schaal uitgeplot, dit kan vanaf tekeningformaat A4 tot en met tekeningformaat A0 in kleur of zwartwit.
Op deze manier krijgt de klant een tekening in handen met daarop de exacte ligging en indien noodzakelijk ook de diepteligging van de ondergrondse leidingen.

De tweede manier om de ligging van de leidingen te bepalen is d.m.v. het invoeren van onze inspectie-camera in de rioolleiding nadat deze leiding met hogedruk gereinigd is.
Bij deze manier van leidingdetectie wordt het inwendige van de leiding ook direct digitaal opgenomen, het grote voordeel is dat alle hulpstukken, ontstoppingspunten en putjes ook gezien worden.
Doordat ook in de camerakop een sonde ingebouwd zit kunnen ook deze belangrijke punten exact gelocaliseerd en ingemeten worden.
Tevens krijgt met ook direct een inzicht in de technische staat van de leiding en zijn eventuele knelpunten gelijk zichtbaar.

RIOOLSERVICE WEST-FRIESLAND

Hierbij presenteren wij onze lijn professionele ontstoppings en preventie middelen, deze bestaan uit;

Fastindustrial 
Een krachtig en zeer breed werkend oplos- en ontstoppingsmiddel.

Urigloss
Een middel wat toegepast kan worden in urinoirs ter voorkoming en/of oplossen van urinesteen in het urinoir en afvoeren, ook werkt het verfrissend omdat urinesteen een nare geur achterlaat.


Air-A-Way:
Dit middel wordt gebruikt voor de bestrijding van rioollucht in kruipruimtes, stank in vuil- en groencontainers of op plaatsen waar bacteriën een nare geur achterlaten.


Deze middelen worden door ons geleverd aan zowel zakelijke als particuliere klanten.

CONTACT

Industrieweg 32
1613 KV Grootebroek

Kantoor : 0228 - 544 351

Mobiel : 06 - 42.71.82.27