Rioolontstopping

Een verstopping ontstaat nooit 'zomaar', oorzaak is meestal een object in de leiding, een prop wc papier of een los geschoten toiletblokje, ook zeep resten, urinesteen en wortelingroei zijn mogelijk.

Grotere verzakkingen of afgebroken / ingescheurde leidingen en hulpstukken geven ook problemen met de doorstroming.
Doorgespoelde fecaliën blijven hangen aan de uitstekende delen van een breuk.

Ook zijn er nog steeds mensen die denken dat vetten en oliën ongestraft door het toilet gespoeld kunnen worden, ontstoppen is dan een noodzaak.

Vooral in gebieden met een gemengd rioolstelsel waar vuil- en regenwater gezamelijk in het hoofdriool komen kan een verstopping in de huisaansluiting voor een geweldige bende zorgen doordat bij stevige regenval het water niet meer weg kan naar het hoofdriool drukt het water uit de goot zonder problemen de vuiligheid de woning in via toilet of spoelbak van de keuken.
Kijk maar eens op het volgende Youtube filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=4o1vQD4lA2Y

Voorbeelden van wortelingroei in een riool, dit gaat langzaam maar verstopt op den duur de gehele afvoerleiding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij het ontstoppen van leidingen is het belangrijk eerst te traceren waar het probleem zit zodat er gericht aan het probleem kan worden gewerkt. Vaak is doorspuiten voldoende om de verstopping te verhelpen maar als het probleem dan toch terugkeert is het duidelijk dat er meer aan de hand is.
Nader onderzoek is dan nodig en kan uitgevoerd worden met onze rioolinspectie camera's die vanaf een diameter Ø 32 mm de leiding ingebracht kunnen worden om inwendig in de afvoerleiding te kijken wat er mogelijk aan de hand is.


Vetten en oliën hebben deze rioolafvoer van een fabriek totaal dicht laten slibben. Oorzaak was o.a. de zeer lange afvoerleiding naar de centrale vetafscheider. Grondige ontstopping en het plaatsen van doorspuitpunten gaf een tijdelijke oplossing.
Later is er een extra vetafscheider dichtbij het begin van de leiding geplaatst zodat het vet direct dichtbij de bron afgescheiden wordt en de problemen tot het verleden behoren.

Urinesteen is een verbinding van kalk uit leidingwater en zouten in de urine van mensen, dit kan zich opstapelen in de riolering en ziet er uit als een soort cement. Meestal komt het voor op plaatsen waar de riolering iets verzakt is en rioolwater blijft staan, ook onvoldoende spoeling na een plas zal het aankoeken van urinesteen versnellen. 
Urinesteen bouwt zich in de loop van jaren laagje voor laagje op en kan, als het loskomt, voor terugkerende verstoppingen zorgen. De enigste doeltreffende oplossing is het riool openmaken en met hogedruk en veel water deze aanslag losspuiten en uit de leiding spoelen. Uit een meelopende camerainspectie zal gekeken moet worden of de aanslag voldoende uit de riolering verwijderd is.

RIOOLSERVICE WEST-FRIESLAND

Hierbij presenteren wij onze lijn professionele ontstoppings en preventie middelen, deze bestaan uit;

Fastindustrial 
Een krachtig en zeer breed werkend oplos- en ontstoppingsmiddel.

Urigloss
Een middel wat toegepast kan worden in urinoirs ter voorkoming en/of oplossen van urinesteen in het urinoir en afvoeren, ook werkt het verfrissend omdat urinesteen een nare geur achterlaat.


Air-A-Way:
Dit middel wordt gebruikt voor de bestrijding van rioollucht in kruipruimtes, stank in vuil- en groencontainers of op plaatsen waar bacteriën een nare geur achterlaten.


Deze middelen worden door ons geleverd aan zowel zakelijke als particuliere klanten.

CONTACT

Industrieweg 32
1613 KV Grootebroek

Kantoor : 0228 - 544 351

Mobiel : 06 - 42.71.82.27