Tips en Tricks

DOE HIER UW VOORDEEL MEE:

U kunt zelf een aantal dingen doen om verstopping, en zo kosten voor ontstoppen, te voorkomen.
Wij van Rioolservice-Westfriesland geven u op deze pagina een paar tips en tricks.

Een toilet is bedoeld voor een plas en grote boodschap, voorkom dat dingen als maandverband, hygiënische doekjes, tampons, luiers, etensresten en met name VET doorgespoeld worden.
Giet gebruikt vet in b.v. lege wasmiddel- of fris flessen en lever het in bij uw supermarkt of sportvereniging, goed voor het milieu en uw portomonnee.

Gebruik voldoende water voor het wegspoelen van de grote boodschap en probeer niet te veel toiletpapier ineens door te spoelen. Ook het gebruik van toilet blokjes aan de wc rand raden wij af, deze kunnen namelijk bij een spoeling weggespoeld worden en in de riolering blijven hangen.

Indien uw woning is aangesloten op een rioolpompput van de gemeente kijk dan eerst of de 'rode' lamp op het kastje van de pompput niet brand.
Is dit wel het geval dan zit hier een storing en kan dit de oorzaak van de verstopping zijn, u kunt dan bellen naar de afdeling rioolbeheer van uw gemeente om de pompput even na te zien of deze goed functioneert.

Laat uw wasmachine af en toe eens op 95 graden draaien, dit kan ook zonder was. door de hoge temperatuur van het water laten vet- en zeep resten los en blijven de afvoerleidingen schoner.
Ook aangekoekte zeep resten in uw wasmachine spoelen hierdoor weg wat de levensduur van uw wasmachine verlengt en onderhoudskosten verlaagd.

Een ander geval is het gebruik van onstoppingsmiddelen, gebruik hiervan is een paardenmiddel wat bij sommige middelen zelfs een negatief effect heeft op uw binnenriolering.
Bepaalde middelen harden uit en verstoppen u riolering meer dan dat het helpt, er zijn ook middelen die een chemische reactie geven waardoor het pvc van uw riool aangetast kan worden.
Al met al goede redenen om geen overvloedig gebruik te maken van ontstoppingsmiddelen.

Rioolservice West-Friesland leverd proffesionele ontstoppings middelen speciaal ontwikkeld voor alle bestaande rioolsystemen, neem een kijkje in onze winkel.

Pas op met sommige ontstoppingsmiddelen, ze kunnen behoorlijke brandwonden veroorzaken.

Zorg ervoor dat putjes in uw badkamer of douche goed en met regelmaat schoongemaakt worden, vooral haren die de afvoer inglippen kunnen zich daar ophopen en door het aankoeken van zeep voor een verstopping zorgen.
Ze zijn prachtig mooi de DESIGN afvoergoten in uw douche of badkamer maar bij problemen zijn deze door het technische ontwerp soms zeer lastig te reinigen.
Deze verstoppingen zijn door de kleine diameter van de afvoerleiding vaak lastig te verhelpen en meestal wordt hierop ook geen garantie gegeven.

Stankoverlast komt regelmatig voor door opgedroogde sifons en afsluiters in schrobputjes, door hier wat water in te gooien werkt de afsluiting weer naar behoren.

Let er bij het plaatsen van ventilatieroosters en luchtverversing op dat rioollucht ook uit regenwaterafvoeren kan komen en via de luchtstroming in uw huis belanden, een stankdetectie geeft zekerheid.

Kijk bij stankoverlast ook eens in uw kruipruimte, het kan zomaar zijn dat er een breuk in uw riool zit zodat rioolwater vrij onder uw huis kan stromen, zie de pagina rioolreparatie

Indien er afvoeren beginnen te borrelen dan wijst dit op een beginnende verstopping en onvoldoende beluchting van de afvoerbuizen omdat deze langzamerhand dicht kunnen slibben.

Wacht niet te lang met het nemen van maatregelen want het kan zomaar gebeuren dat water wat boven doorgespoeld wordt er beneden via de wasbak of het beneden toilet de woning in stroomt met alle ellende en mogelijke schade van dien.

Werken aan de riolering is niet altijd smerig en vies maar heeft ook 'leuke' kanten zoals je in volgende fimpjes kan zien; https://www.youtube.com/watch?v=pXnDEy-0wxc

RIOOLSERVICE WEST-FRIESLAND

Hierbij presenteren wij onze lijn professionele ontstoppings en preventie middelen, deze bestaan uit;

Fastindustrial 
Een krachtig en zeer breed werkend oplos- en ontstoppingsmiddel.

Urigloss
Een middel wat toegepast kan worden in urinoirs ter voorkoming en/of oplossen van urinesteen in het urinoir en afvoeren, ook werkt het verfrissend omdat urinesteen een nare geur achterlaat.


Air-A-Way:
Dit middel wordt gebruikt voor de bestrijding van rioollucht in kruipruimtes, stank in vuil- en groencontainers of op plaatsen waar bacteriën een nare geur achterlaten.


Deze middelen worden door ons geleverd aan zowel zakelijke als particuliere klanten.

CONTACT

Industrieweg 32
1613 KV Grootebroek

Kantoor : 0228 - 544 351

Mobiel : 06 - 42.71.82.27